Altı asrı aşkın bir süre dünyaya hükmeden bir devletin en parlak günlerinde başında bulunan Kanuni Sultan Süleyman, zirveye taşıdığı medeniyetin şahsında Batı’da “Muhteşem” sıfatıyla anılmış, önemli bir padişahtır. Yarım asıra yakın tahtta oturan Sultan Süleyman, ceddinin temelini attığı, sağlam bir şekilde inşa ettiği bir devletin ve hatta devletten ötesi bir medeniyetin şahika döneminde, sadece kendi ülkesinin değil, tüm dünyanın siyasetine etki etmiştir. Onun bu parlak hayatı daha önce defalarca kez kaleme alındı. Ancak hiç kimse Haluk Yücel gibi, bir şair hassasiyeti, bir tarihçi titizliği ile Sultan Süleyman’ı anlatmadı. Bugüne kadar denenmemiş bir üslûpla kaleme alınmış bu edebiyat harikası kitap, altı kitaptan oluşan serinin birincisidir.

Kadın Şeytanmıdır?


Düşünüldüğü kadar günahkâr mıydı kadın; yoksa cennet, onların ayakları altında mıydı? Fettan da olabilirdi fedakâr da…

İnsanların aklını çelen, aralarına fesat sokan mıydı kadın, yoksa anlaşmazlıkları çözen, insanları barıştıran mıydı?

Evli bir hemcinsinin elinden eşini alan da çocukları ve babaları arasındaki ilişkide tampon görevini üstlenen de kadındı. Yüzyıllardır koskoca düşünürlerin kafalarını kurcalayan “Kadınlar ne ister?” sorusunun neydi yanıtı?

Emine Özgöçmen, bu kitabında bizleri yanı başımızda yaşananlarla yüzleştirip “Kadın şeytan mıdır?” diye soruyor. Sıradan insanların yaşamlarından kesitlere yer vererek göstermeye çalışıyor cevabı.

Daha Yeni Kayıtlar Önceki Kayıtlar Ana Sayfa

 
kitap severler, kitaplar, son çıkan kitaplar, en çok okunan kitaplar, çok satan kitaplar, yazarlar, şairler, yazar biyografiler, kim kimdir, biyografiler, yayınevleri, kitapseverler.net, kitapçılar, kitaplar, kitap oku, siyasi kitaplar, aşk kitapları, aşk hikayeleri, kitap tanıtımları