Blogger Template by Blogcrowds.

Jean-Christophe Grangé Kimdir ?


JC-Grange yaklaşık 15 sene önce ilk kitabını kaleme aldığında geniş kitlelere hitap edebileceğini bilmiyordu. Yıllar geçtikçe kaleminde ustalaşarak diğer yazarlardan farkını açıkça ortaya koydu. Grange'nın en büyük özelliği romanlarında sağlam ve şaşırtıcı yapı. Her romanında okuyucuyu değişik dünyalara götürerek, o sahneleri gözler önüne getirmesidir. Coğrafi alanları ve bilinmeyen gerçekleri anlatmak en büyük özelliklerindendir. Aynı şekilde Gerilim/Macera seven her yaştan kitleye hitap etmesi yazarın ismini duyurmasında önemli faktördür. Romanlar yapı olarak birbirine benzesede her zaman yeni şaşırtmalar ve heyecanlar vardır. Bu yüzden okuyucuyu 400 sayfa kitabın başında tutmayı biliyor.

Jean-Christophe Grangé 1961 yılında Paris'te doğdu. Sorbonne üniversitesinden mezun olduktan sonra çeşitli gazete ve dergilerde uluslararası muhabir statüsünde çalıştı. 1989'dan bu yana çalışmalarında pek çok ülke gezdi ve ülkelerde gördükleri izlenimleri okuyucularıyla paylaşmaya karar verdi. Zira Nijer'de veya Moğolistan'da tanık olduğu insan yaşamı üzerine anektodlar onu derinden etkilemişti.

1994 yılında edebiyat dünyasına Leyleklerin Uçuşu isimli romanı ile merhaba dedi. Sadece Fransa'da 450.000 satan Leyleklerin Uçuşu aynı zamanda 8 bölümlük bir Tv dizisi şeklinde kurgulandı. 1998'de ikinci romanı Kızıl Nehirler'i tamamladı. Bu eseri büyük bir başarı elde ederek 20 dile çevrildi ve yazara büyük ün kazandırdı. Ayrıca Mathieu Kassovitz'in yönetmenliğini yaptığı film aynı isimle beyaz perdeye aktarıldı. 2000 yılının sonlarında Taş Meclisi isimli romanı okuyucu ile buluştu. Moğolistan steplerini okuyucuya duru ve derin bir dil ile aktaran Grangé'ın bu eseri de beyazperdeye aktarıldı. Filmde Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Moritz Bleibtreu gibi isimler yer aldı.

2003 yılında Kurtlar İmparatorluğu isimli romanıyla Türkiye hakkında edindiği bilgileri okuyucu ile buluşturdu. Bu eser 2005 yılında senaryolaştırılarak aynı isimle beyaz perdeye aktarıldı. Jean Reno'nun başrolünü oynadığı filmde Türkiye'den Emre Kınay'da yer aldı. 2004 yılında onun belkide en çok sevilen romanı olan Siyah Kan, Fransa'da yayınlandı. Bir seri katilin hayatını anlattığı bu eseri ne kadar beyaz perdeye aktarılacak denilsede henüz atılmış bir somut adım olmadı. 2007 yılında Şeytan Yemini romanıyla okuyucuya tekrar merhaba dedi.

2008'de Fransa'da Koloni isimli romanı yayınlandı. Koloni'de masum çocukların nasıl kullanıldıkları Grange üslubu ile anlatılıyor.

En son ise Fransa'da 2009'un son aylarında La Foret des Manes isimli romanı yayınlandı. Yazarın en son kitabı olmakla birlikte ülkemizde, Ölü Ruhlar Ormanı adıyla 2 Haziran 2010 günü raflardaki yerini almıştır.

Ayrıca 2001 yılında Vidocq isimli senaryo çalışması ile Zener'in Laneti isimli çizgi-romanı vardır.

0 yorum:

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

 
kitap severler, kitaplar, son çıkan kitaplar, en çok okunan kitaplar, çok satan kitaplar, yazarlar, şairler, yazar biyografiler, kim kimdir, biyografiler, yayınevleri, kitapseverler.net, kitapçılar, kitaplar, kitap oku, siyasi kitaplar, aşk kitapları, aşk hikayeleri, kitap tanıtımları